Voorstelling van onze Parkclowns

We willen ons even voorstellen, wij zijn Moppie en Snoepie.   

                 

Elke woensdagvoormiddag proberen we op bezoek te komen bij onze bewoners met dementie en ik denk, al zeg ik het zelf, dat we wel welkom zijn. De ene week komen we naar afdeling dorpszicht, de ander week naar afdeling schoolpad. En natuurlijk altijd onder ons tweetjes.

Maar wat doen we nu op zo een bezoekje, zullen jullie je misschien afvragen?

Awel, je had het misschien niet gemerkt, maar we hebben vreemde kledij aan, een hoedje op en een rode neus. We zijn dus beide clowns. En niet zo een gekke clown zoals in het circus, maar een parkclown.

Nu hoor ik jullie al denken, een parkclown, wat is dat?

Wel, een parkclown is een clown die, een beetje zoals een contactclown of een demiclown, op een leuke, speelse, spontane en ongedwongen manier contact probeert te maken met de bewoner met dementie. We praten niet over het verleden, niet over de toekomst, maar over het ‘hier en nu’, alles wat zich op dit moment afspeelt. Hiervoor hebben we enkele attributen die we kunnen gebruiken. We hebben een waaier om koelte toe te wuiven, een leuke bellenblazer (pas op, die bellen springen kapot), we hebben een mals dekentje, een verfrol, een kriebelende veer, ….

Zo, nu kennen jullie ons, dus hopelijk tot binnenkort in Wzc Het Park.

Moppie en Snoepie

       

 

Recent nieuws
afspraken mbt de was

27 maart 2020 Beste familielid Bij deze willen wij u informeren over de genomen maatregelen ivm het Corona virus. Op dit ogenblik hebben wij geen bewezen Covid-19 bewoners in wzc Het Park doch een aantal bewoners  liggen met gelijke lopende klachten in afzondering. Indien

Lees meer
Contactmomenten

Op onderstaand schema vinden jullie de belmomenten terug. Belmomenten:Graag bevestigen met een mailtje zodat we de bewoners kunnen klaarzetten. afdeling dinsdag donderdag Schoolpad 10.00 – 11.00   Vijverhof 15.30

Lees meer