Geschiedenis

Geschiedenis

WZC Het Park Neeroeteren werd in 1991 opgericht onder de drijvende kracht van wijlen Michel Tyskens. Vijf jaar later werd een gebouw met een totale oppervlakte van ongeveer 3.350 m² opgeleverd, op een terrein met een lange historiek en met een oppervlakte van ongeveer 70a.

 

De 61 kamers van de eerste generatie dateren van 1996 en zijn ongeveer 16 m² groot (wat groter is dan de normen die toen van toepassing waren).
Deze kamers zijn voorzien van alle comfort, uitgerust met een eigen sanitaire cel en ze worden uitstekend onderhouden. 
Deze 61 kamers zijn verdeeld over 4 afdelingen, die elk beschikken over bijkomende speciale toiletten, badkamers met ligbad, dagleefruimtes en een eigen eethoek, alle vlot bereikbaar met een centrale grote beddenlift. Eén van deze 4 afdelingen is een gesloten afdeling.

In 2009 werd gestart met de uitbreiding van het bestaande gebouw en in 2011 zijn er 24 ruime kamers bijkomend in gebruik genomen samen met ruimere dagzalen die uitgerust zijn met airconditioning.
Deze 24 nieuwe kamers zijn ongeveer 27m² groot (opnieuw groter dan de opgelegde norm), ze zijn voorzien van ruime glaspartijen en uitgerust met een grote schuifwand en internetaansluiting. De nieuwste technieken werden toegepast.

Het woonzorgcentrum is uitgerust met een eigen moderne keuken waarin alle maaltijden zelf bereid worden. Hierdoor kunnen we aan onze bewoners verse en kwaliteitsvolle maaltijden aanbieden.

Verder beschikt vzw Het Park Neeroeteren ook over een eigen kapsalon en een gezellige cafetaria waarin ook een deel van de activiteiten doorgaan.

De locatie

Het terrein is gelegen aan de Spilstraat in Neeroeteren en het heeft een totale oppervlakte van 70a 7ca, omvattend de voormalige schoolgebouwen en klooster (36a 60ca) en de achterliggende gronden, aangekocht bij de Autonome Raad voor het Gemeenschaps Onderwijs (33a 87ca). De totale bouwoppervlakte bedraagt 3.350 m².

Het oorspronkelijke klooster werd gesticht in 1854 door de Zusters Franciscanessen van Heythuizen (NL) die er vanaf 1856 het gemengd kleuter- en lager onderwijs verzorgden. Tot 1882 zorgden zij eveneens voor de kostschool voor naai en huishoud.

Ten gevolge van de Schoolstrijd (1879-1884) besliste de liberale regering in 1883 dat het verboden was te onderwijzen in gebouwen die op kerkelijke grond gebouwd waren, en op 16 oktober1883 werd een nieuwe school ingehuldigd waar het meisjes onderwijs werd verder gezet. Vandaag is dit De Koepel.

In 1964 werd de taak van de Zusters Franciscanessen van Heythuizen overgenomen door de Zusters Annuntiaten van Heverlee, die er een bloeiende afdeling Beroeps- en Secundair Onderwijs aan toevoegden. Door schoolfusies kwamen de lokalen echter leeg te staan. Ze werden gesloopt voor de nieuwbouw van het woonzorgcentrum. Tot november 2014 waren 3 zusters Annuntiaten nog zeer actief in de locale Neeroeterse leefgemeenschap, waar ze allerlei taken uitvoerden en de Neeroeterenaars bijstonden, in goede en in kwade dagen.

Sinds september 2016 maken we deel uit van de VZW Integro, die bestaat uit een samenwerkingsverband van 8 woonzorgcentra.

HEB JE EEN VRAAG?

Heb je een vraag betreffende onze diensten of een algemene vraag? Wij helpen je graag verder!

Contacteer ons
Versoepelingen vanaf 8/5/2021

Neeroeteren, 5 mei 2021  Beste familielid,  Bij deze willen wij u op de hoogte brengen van de nieuwe versoepelde bezoekregeling. De overheid is akkoord omwille van onze  hoge vaccinatiegraad.   Wij zijn hierover zeer verheugd, daarom gelden

Lees meer
Versoepeling huidige bezoekregeling

Beste familieleden en bewoners, Wij willen u oprecht bedanken dat u zich heeft gehouden aan de strenge regels van de afgelopen 6 weken. Mede door uw inspanningen is er niemand besmet geraakt en mochten we vaccineren volgens planning. Uw inspanningen worden dan ook beloond met

Lees meer