Geschiedenis van Het Park

Wzc Het Park kan terugblikken op een rijke geschiedenis. Het Park is al meer dan 20 jaar een begrip in Neeroeteren. Het initiatief om een woonzorgcentrum te bouwen kwam van wijlen Michel Tyskens in 1991. Het totale terrein heeft een oppervlakte van 70 are. Het Park dankt zijn naam aan het kleine Mariaparkje dat, bij de opstart, achter het klooster lag.

In het begin had Het Park 61 kamers, voorzien van alle comfort. De kamers zijn verdeeld over vier afdelingen en zijn vlot bereikbaar met de centrale beddenlift. Twee van de vier afdelingen zijn gesloten afdelingen.

In 2009 werd gestart met de uitbreiding van het bestaande gebouw en in 2011 zijn er 24 ruime kamers extra bijgekomen. Die nieuwe kamers zijn ongeveer 26m² groot. Dat is groter dan de opgelegde norm. Ze zijn voorzien van grote ramen en uitgerust met een schuifwand en internetaansluiting. De nieuwste technieken werden toegepast.

Het woonzorgcentrum heeft een eigen moderne keuken waarin we alle maaltijden zelf bereiden. Hierdoor kunnen we de bewoners verse en kwaliteitsvolle maaltijden aanbieden. Verder beschikt wzc Het Park Neeroeteren over een eigen kapsalon en een gezellige cafetaria waar ook een deel van de activiteiten doorgaat.

089 86 60 60
phone