Kom thuis

Het Park zorgt ervoor dat jij je snel thuis voelt!

Ben jij op zoek naar een gezellige en veilige thuis waar je helemaal tot rust komt? Dan is wzc Het Park iets voor jou. Ontdek hieronder welke stappen je moet ondernemen om van Het Park jouw thuis te maken!

1

Interesse? Neem contact met ons op!

Wanneer je interesse hebt om jouw toekomstige thuis te ontdekken, neem dan telefonisch contact met ons op door ons te bellen op het nummer 089 86 60 60. Jouw vraag komt terecht bij de juiste verantwoordelijke. We zoeken samen naar een geschikt moment om ons woonzorgcentrum of de assistentiewoningen te bezoeken. Kies je voor een assistentiewoning? Dan volgt onze woonassistente jouw inschrijving verder op.

2

Een kennismakingsgesprek en inschrijving op de wachtlijst

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek ontdek je alles over wzc Het Park. We geven antwoord op al je vragen. Neem zeker een kopie van je identiteitskaart en een klevertje van de mutualiteit mee. Dat heb je nodig om je in te schrijven op de wachtlijst. We willen wat meer weten over jou, jouw thuissituatie, de zorggraad die je nodig hebt (aan de hand van de Katz-schaal) en de financiële haalbaarheid. Als je in aanmerking komt voor ons wzc, krijg je een inschrijvingsbewijs mee naar huis.

3

Opnamebeleid en beschikbaarheid

Omwille van het krappe aantal plaatsen in wzc Het Park werken wij met twee wachtlijsten. Een preventieve wachtlijst en een dringende wachtlijst. Hogere Katz-schalen of dringende dossiers resulteren niet in een vroegtijdige opname. Wij respecteren de wachtlijsten.

Preventieve wachtlijst
Ben je ouder dan 65? Dan kan jij je inschrijven op de preventieve wachtlijst. Je familie kan de inschrijving ook in jouw plaats doen (eenvoudig en discreet). Heb je na een tijdje meer zorg nodig? Neem dan telefonisch contact op 089 86 60 60. We bekijken samen of je naar de dringende wachtlijst verplaatst kan worden. Is dat het geval? Dan verandert de volgorde van prioriteit, in functie van de zorggraad.

Dringende wachtlijst
Tijdens het kennismakingsgesprek bepalen we of jij op de dringende wachtlijst terechtkomt, afhankelijk van de zorggraad, thuissituatie,… We hanteren een chronologische volgorde op basis van je inschrijvingsdatum.

4

Het Park, jouw gezellige thuis!

Wanneer je als eerste of tweede op de dringende lijst staat, brengen we jou op de hoogte. Zo kan jij je goed voorbereiden. Op welke afdeling je terechtkomt, hangt af van jouw zorgnoden. Je mag jouw toekomstige kamer nog een keertje komen bezichtigen. Wanneer jij groen licht geeft, brengen we de laatste administratieve handelingen in orde zodat je onmiddellijk kan inhuizen. Ook geven we graag nog een woordje uitleg over het reilen en zeilen in ons woonzorgcentrum. Hier valt ontzettend veel te beleven. Zo bouwen we samen met jou aan een kleurrijk leven! Samen zorgen we ervoor dat jij je snel thuis voelt bij Het Park.

089 86 60 60
phone